Koudschuim Matrassen

Koudschuim is het hightech-schuim van de laatste jaren, wat vooral voor matrassen, geweldige eigenschappen biedt. De open celstructuur die koudschuim van nature heeft zorgt dat het materiaal goed ventileert en goed vocht doorlaat. De open celstructuur zorgt er ook voor dat een koudschuim matras relatief koel blijft.

Goede koudschuim matrassen gaan lang mee en bieden veel steun en comfort. Koudschuim is elastisch en heeft daardoor een hoog corrigerend vermogen. Dat is het vermogen van de matras om zich zodanig aan te passen aan het lichaam dat het lichaam overal voldoende steun krijgt. Kuilvorming komt bij goede koudschuim matrassen niet voor. Het materiaal biedt veel comfort en heeft een zeer lange levensduur.

Ook biedt koudschuim goede progressieve tegendruk (hoe meer u het schuim indrukt, hoe meer tegendruk het geeft). Progressieve tegendruk is essentieel voor een goed matras. Pas dan kan een matras namelijk pas echt steun bieden.

Matrassen worden bij ons in eigen fabriek vervaardigd. Daardoor kunnen wij iedere gewenste maat leveren. Ook voor kindermatrassen kunt u bij ons terecht.

Voordelen

 • Goede veerkracht en stevigheid
 • Goede puntelasticiteit
 • Open cellig en dus een goed ademend vermogen
 • Duurzaam
 • Geen kuilvorming
 • Elastisch en dus een hoog corrigerend vermogen
 • Veel comfort
 • Betere nachtrust

Eigenschappen

 • Veerkracht Veerkracht is het vermogen van een materiaal om in zijn oorspronkelijke vorm terug te keren als er geen druk meer op wordt uitgeoefend. Hoe hoger de veerkracht van een matras des te langer de levensduur zal zijn.
 • Hardheid en stramheid matras De hardheid van een matras (ILD) wordt gemeten volgens een bepaalde testmethode, en is een maatstaaf voor de benodigde kracht die nodig is om het schuim in te drukken. Hardheid wordt gemeten in Newton. De meest gehanteerde maatstaaf voor hardheid is de kracht die nodig is om het schuim gedurende 30 schuim met 40% in te drukken. BV een HR matras van 50120 heeft een soortelijk gewicht van 50KG P/M3 en een hardheid van 120. Hoe hoger deze laatste 3 cijfers hoe harder en steviger het matras zal aanvoelen. Een matras met ongeveer dezelfde hardheid maar een ander soortelijk gewicht kan dus bijna hetzelfde aanvoelen. Dan is het belangrijk om te weten dat een matras met een hoger soortelijk gewicht langer mee zal gaan dan een matras met een lager soortelijk gewicht. De stramheid is een eigenschap die verwant is aan hardheid. Stramheid meet men in KPA (=aantal Newton/M2). Hoe hoger de KPA waarde hoe steviger het matras zal aanvoelen.
 • Puntelasticiteit Puntelasticiteit is de mogelijkheid om een bepaald gedeelte van het matras in te drukken zonder dat een groot oppervlak van het matras naar beneden veert. Koudschuim met een hoog soortelijk gewicht is puntelastisch en vormt zich daardoor nauwkeurig naar de lichaamscontouren.
 • Soortelijk gewicht / densiteit matras Het soortelijk gewicht bepaald de veerkracht en puntelasticiteit van het matras. Het soortelijk gewicht zegt echter niets over de hardheid of stevigheid van een matras. Een HR koudschuim matras met HR40 en HR60 kunnen dezelfde hardheid hebben. Echter biedt het HR40 matras een iets mindere ondersteuning, terwijl de HR80 een uitstekende veerkracht en ondersteuning biedt. Het is daarom belangrijk om altijd het soortelijk gewicht van een HR koudschuim matras te achterhalen. Dit bepaalt namelijk voor een groot deel de kwaliteit.

Meer informatie over koudschuim matrassen? Neem contact op!